13 augusti 2022
14:00

Herrestads AIF

Referat: Karlslunds IF FK - Herrestads AIF

På en av årets varmaste dagar blev det en ordentlig islossning för Karlslunds IF FK som vinner med hela 5-0 hemma mot Herrestads AIF i Division 2 Norra Götaland, och då var det ändå bud på många fler mål än så!

Karlslund startar, till skillnad från nyss spelade matcher i tidigare omgångar, tag i taktpinnen direkt från start. Redan i den sjunde minuten tar Karlslund ledningen med 1-0 när Abdi Sabriye och Ebrima Jaiteh har lite väggspel runt straffområdet och där Sabriye därefter spelar fram bollen till Lukas Julher som med sin vänsterfot placerar in bollen i mål!

Karlslund dominerar den första halvleken, i synnerhet den första halvtimmen. I slutet av halvleken får Herrestad lite tid med bollen i värmen på Karlslund Arena, men inga större farligheter skapas av gästerna. Karlslund å sin sida har en hel del bra anfall, och väldigt fint spel ute på planen, men 1-0 står sig till halvtidsvilan.

Den andra halvleken börjar som den första, och Karlslund kommer ut hungriga på mer. I den 49:e minuten utökas ledningen till 2-0 genom Jens Grønneberg Johansen som vänder upp i straffområdet och drar till bollen i mål!

Karlslund fortsätter att skapa lägen efter lägen. I den 66:e minuten kommer Almin Masic på vänsterkanten och slår in ett inlägg i straffområdet där Julher från andra hållet kommer in och med sin vänsterfot placerar in en halvvolley hårt i mål!

I den 79:e minuten gör Karlslund en magisk omställning efter en defensiv hörna, där Ebrima Jaiteh drar iväg utan boll och får sedan en strålande boll serverad från Masic, som fri sätter 4-0! Med tanke på värmen, och att målskytt Jaiteh har sin vana trogen sprungit kopiöst mycket redan, så är denna 100 meters löpning och detta mål i denna minut något att hylla lite extra!

Daniel Mushitu sätter slutresultatet från nära håll efter att Hugo Dicksen slår in ett lågt inlägg från vänster, målvakten försöker på en räddning men bollen kommer till Mushitu som inte gör några misstag.

Karlslunds IF FK: Bilder från matchen

Seger med 5-0 och hela laget ska hyllas för en riktigt bra prestation idag i värmen! Rasmus Forsell håller sin sjunde nolla för säsongen, och defensiven överlag satt riktigt bra idag där man inte tillät Herrestad till mycket konstruktivt. Offensivt gör vi fem mål fram, men har ett par händer till av farliga lägen att göra mål på, men vinner man med 5-0 så kan man inte klaga på offensiven. Nej, idag finns det bara hyllningar rakt igenom!

Stort grattis till prestationen, killar!